top of page

Mistä saan tietoa, mitä kiviainesta käytetään missäkin käyttökohteessa?

Mitä ainesta minun pitäisi käyttää? Voinko noutaa multaa peräkärryllä? Mikä on toimitusaika?

Täältä löydät vastauksemme moneen kysymykseen,

joita aika ajoin meiltä kysytään KIVIASEMAn toiminnasta ja tuotteista.

Tuotteet ja niiden käyttö

 

Mistä tiedän mitä tuotetta käytetään mihinkin?

Tuotteiden tuotekuvauksissa on kerrottu, mihin mitäkin tuotetta yleisesti käytetään. Tiedot löydät jokaisen tuotteen tuotekortista, esimerkiksi kalliomurskeista eri kokoluokissa tiedot löytyvät täältä.

 

Mitä teillä on?

KIVIASEMAn tuotevalikoima on laadukas. Meiltä löytyy kalliomurskeet, sepelit, hiekat, sorat, mullat ja katteet vaativaankin projektiin, sekä pieniin perusparannuksiin pihalla ja puutarhassa. Toiminta-alueemme on laaja; toimitamme irtotuotteita eli niin sanottua lavatavaraa kuutioista rekkakuormallisiin koko SuurSalon alueella ja suursäkkituotteita akselilla Turku-Salo-Kemiönsaari-Raasepori-Pääkaupunkiseutu (Helsinki, Espoo, Vantaa). 

 

Erivärisiä murskeita? ?

Kyllä vaan. Meiltä löytyy valikoimastamme kuuluisaa Lupajan tummaa eli tummanharmaata ja sen lisäksi punertavaa, vaaleanharmaata ja kirjavaa sepeliä sekä mursketta. Huomioithan, että väri vahvistuu tiivistyessään ja saadessaan vettä pintaan.  

 

Kuinka paljon tarvitsen? En osaa yhtään arvioida..

Ei hätää! Helppo määrälaskukaava auttaa. Mittaa vain pinta-ala kohteessa, mihin ainesta suunnittelit ja laske:

Pinta-ala * Paksuus / 100 * Materiaalikerroin = Määrä m3

Materiaalikertoimet ovat:

murske, sepeli, hiekka, sora   1.2

multa 1.35

Kaava ottaa huomioon aineksen tiivistymisen.

Esimerkiksi jos Sinulla on 150neliöinen piha-alue, jolle haluat uuden 5cm:n murskepinnan, tarvitset noin 9 kuutiota eli noin 14,5 tonnia kalliomursketta.

Ja tottakai me autamme aina. Mietitään yhdessä.

 

Tilaukset, toimitukset ja noutomahdollisuudet

Mikä on teidän toimitusalueenne?

Meillä löytyy tuotantoalueita eri puolilta Salon aluetta, ja hyvä valikoima eri tuotteita. Toimitusalueemme on laaja, irtotuotteissa eli kippitavarana koko suurSalon alue,Raasepori ja lähialueet, ja suursäkkitoimituksia teemme koko akselille Turusta Helsinkiin. Säkkien jakelualue kattaa siis lähes koko kartan Turku, Kaarina, Lieto, Paimio, Sauvo, Kemiönsaari, Salo, Hanko, Raasepori, Lohja, Espoo, Vantaa, Helsinki ja lähialueet. Kysy vain rohkeasti tarjousta!

 

Miten voin tilata mursketta, hiekkaa tai KIVIASEMA Puutarhamultaa?

Meille voi soittaa, lähettää viestin sähköpostitse, tekstiviestinä,viestillä messengerissä, whatsappssa tai kotisivujen kautta. Vastaamme aina heti kun mahdollista. Kiireellisissä asioissa toivomme, että soitat, niin voimme reagoida tilanteeseen heti. Viesteihinkin pyrimme vastaamaan arkisin hyvin nopeasti, mutta välillä ruuhka-aikoina viestit kulkevat pienellä viiveellä. Viikonloppuisin päivystämme vain puheluita.

Huomioithan, että laskutamme toimitukset jälkikäteen ja tästä syystä uusilta asiakkailta tarkistamme aina asiakastiedot luottokaupan nimissä. Halutessasi voimme kuitenkin aina sopia ennakkomaksusta ja näin sivuuttaa tiliavauksen.

 

Millaisilla kuorma-autoilla kiviaineksia tuodaan? Kuinka paljon mahtuu yhteen ”kuormaan”?

Toimituksissa pyritään aina huomioimaan monta seikkaa. Huomioon pitää ottaa tarpeen + kohteen tilan määrittämä kalusto, logistiikka, ympäristö sekä lain vaatimat tekijät.

Pääosin toimitukset tehdään isoilla 4-akselisilla kuorma-autoilla, tai pienemmällä 3-akselisella, nosturilla varustetulla kuorma-autolla.

Iso kuorma-auto vaatii siis tilaa ja kestävän alustan, jotta se pystyy tuomaan tilauksesi perille. Ajattele, että kuorma-auto jo yksistään painaa noin 30 henkilöautoa, kuorman kanssa se voi jopa vielä tuplaantua, kasettiyhdistelmästä puhumattakaan! Toki ammattitaitoiset kuljettajamme arvioivat vielä tilanteen aina paikan päällä ja tekee ratkaisut sen mukaan, pyrkien välttämään tai ainakin minimoimaan vahingot kaikkien osapuolten kannalta.

Kalustosta riippuen yhteen ”kuormaan” eli lavalliseen mahtuu 3-akselisella kuorma-autolla 14tonnia (n. 8,5m3), 4-akselisella 19tonnia (n.11-12m3), kasettiyhdistelmällä 38tonnia (22-24m3) . Suursäkissä tavaraa on noin 1000kg / 800litraa (kiviainesta 0.6-0.7m3, multaa ja katetta 0.8-0.9m3).

 

Minulle on tulossa apujoukkoja puutarhaprojektiani tekemään viikonloppuna. Milloin viimeistään minun pitäisi tilata tarvittavat maa-ainekset, jotta ne varmasti ehtivät perille ennen viikonlopuksi tai teettekö toimituksia myös viikonloppuisin?

Kuinka nopeasti sorakuorman saa?

Teemme toimituksia arkisin, iltaisinkin, sekä ennakkoon sovittuna myös viikonloppuisin. Mahtavaa olisi, jos saamme tilauksen meille sisään mielellään pari päivää ennen toivottua toimitusajankohtaa. Toimituksissa on myös logistisesti monta asiaa huomioitavana ja etukäteen hyvissä ajoin tilattu toimitus on aina parempi. Näin voimme ottaa sen huomioon, tehdä yhdessä kanssasi tarvittaessa muutoksia ja varmistaa oikea ajankohta. Suursäkkitoimituksia tehdään viikottain, sesonkiaikana joka arkipäivä. Ajot keskitetään alueittain logistisesti ja toimituspäivä vahvistetaan aina tekstiviestillä 1 arkipäivä ennen ajankohtaa.

Tottakai tiedämme kokemuksesta, että välillä tilanne ei tule kello kaulassa ja vastaamme näihinkin tilanteisiin parhaalla mahdollisella kyvyllämme, jotta hommat saadaan jatkumaan eikä kaivinkone seiso tyhjänpanttina työmaalla.  

 

Voinko noutaa ostamani sorakuorman itse?

Sopimusasiakkaamme, urakoitsijat ja autoilijat voivat noutaa ja kuormata tuotteet itse tuotantoalueiltamme. Päivystystä alueilla ei ole, joten kuormauspalvelu on käytössä vain erikseen sovittaessa. Samoin niin kutsutut peräkärrynoudot eli ”henkilöauto ja peräkärry”-yhdistelmät, eli osasta tuotantoalueitamme voit myös itse käydä noutamassa tuotteita peräkärryllä. Hinta on kiviaines- ja multatuotteilla 30,00€/normaalinkokoinen peräkärry (ei telikärry). Tonni- tai kuutiomäärän ylittäessä 1 yksikön, on maksu aina tuotekohtaisen tonni-/kuutiohinnan mukaisesti. Kuorikate ja koristehake ovat erikseen sovittavia noutotuotteita, eivätkä sisälly tähän hinnoitteluun!

 

Tarvitsisin ihan vähän vain… saanko hakea teiltä pari pientä laatikollista auton peräkonttiin?

Tottakai. Soita vain ja sovitaan noudosta sekä pienestä nimellisestä korvauksesta. Tarkistamme samalla saatavuuden ettei tule hukkareissu!

 

Missä teillä on monttuja? Miten ne ovat auki?

Monttujemme eli tuotantoalueidemme tiedot löytyvät yhteystiedot-sivulta. Tässä suora linkki toimipisteisiin.

Huomioithan kuitenkin, että luvaton oleskelu alueilla on turvallisuussyistä kielletty ja käynnit / noudot edellyttävät aina sopimusasiakkuutta tai ainakin ennakkoon sopimista.

 

Lastaatteko kuomullisia kärryjä?

Ei, emme ikävä kyllä mielellään lastaa kuomullisia kärryjä kuomun rikkoutumisvaaran takia. Kuomullisella kärryllä voit kuitenkin noutaa haluamasi määrän haluamaasi tuotetta ja lastata kuorman itse lapioiden. Otathan oman lapion mukaan!

 

Entäs risut ja roskat? Otatteko niitä vastaan?

Kyllä. Pihan ja puutarhan risut, puhtaan ylijäämämaan ja lehtiroskat vastaanotamme Perniöön Lupajalla. Näistä tulee aina sopia erikseen ennakkoon, joten olethan yhteydessä myyntimme 040 503 5988 / info@kiviasema.fi ennen kuin starttaat. 

Hinta, maksaminen, tiliasiakkuus

Mitä maksaa?

Hintaan vaikuttaa aina haluttu tuote, määrä ja toimitusosoitteen sijainti verrattuna kyseisen tuotteen tuotantoalueeseen. Ota meihin yhteyttä ja kerro, mitä tarvitset. Me laskemme mielellämme tarjouksen sinulle.

 

Voinko maksaa kuljettajalle käteisellä?

Kiitos, mutta ei kiitos. Lähetämme laskun toimituksen jälkeen kirjeitse tai sähköpostitse, miten haluat. Sähköposti on aika kätevä vaihtoehto.

 

Entä kortilla samalla kun noudan tuotteita itse tuotantoalueelta?

Kaikki maksut kulkevat meillä laskutuksen kautta. Olethan yhteydessä ennen noutoa, niin sovitaan tarkemmin. 

 

Mitä tarkoittaa tiliasiakkuus?

Laskutamme toimituksen jälkikäteen ja asiakkaillemme luodaan asiakastili tätä varten. Asiakastiliä varten tarvitsemme laskutusnimen, -osoitteen sekä henkilö- / y-tunnuksen. Näillä tiedoilla voimme tarkistaa asiakastiedot Suomen Asiakastiedolta ja ennaltaehkäistä ikäviä luottotappioita, joita joskus olemme harmi kyllä kohdanneet. Luottamus on aina kahden kauppa. Emme tallenna tunnuksia järjestelmiimme vaan ne tuhotaan asianmukaisin keinoin kaupan jälkeen. Järjestelmässämme säilytämme ainoastaan yhteys- ja laskutustiedot gpdr-säännösten mukaisesti.

Halutessasi voimme sopia myös ennakkomaksusta. 

Jäikö jokin mietityttämään? Emme vastanneet Sinua askarruttaneeseen pulmaan?

Ethän epäröi ottaa yhteyttä – etsitään yhdessä ratkaisu!

Lähetä kysymykseksi meille: sähköpostitse info@kiviasema.fi, whatsapp:na 040 503 5988, Facebookin Messengerissa www.facebook.com/kiviasema , Instagramissa viestinä www.instagram.com/kiviasema.lupajanmurske/  tai soita ihmeessä 040 503 5988!  Meillä on ilo palvella!

bottom of page